به گزارش خبرگزاری مهر، جلد نخست این کتاب که نماینده هزار سال سنت فلسفی در ایران است، از زمان زرتشت آغاز میشود و به عمر خیام که اوایل قرن دوازدهم وفات یافت ختم میشود.
سید حسین نصر، از دانشوران برجسته مسلمان، استاد مطالعات اسلامی دانشگاه جورج واشینگتن است. مهدی امین رضوی استاد فلسفه و ادیان دانشگاه مری واشینگتن و رئییس برنامه مطالعات خاور میانه آن دانشگاه است.
متونی که در این اثر ترجمه و معرفی شدهاند منحصر به آثاری هستند که در ایران تولید شدهاند و آثاری که به زبان فارسی در هند، امپراتوری عثمانی و جاهای دیگر نوشته شده را شامل نمیشود.
هدف این مجموعخ چهار جلدی ارائه سنت مستمر تأملات و نوشتههای فلسفی در ایران به توالی تاریخی است. شاید به واسطه همین سنت بلند است که شمار زیادی از فیلسوفان عالم اسلام از ایران برخاسته اند که در آن یک سنت فلسفی زنده در قرنهای پس از ابن رشد حفظ شده است.
این گزیده با آغاز از متون زرتشتی که حاوی مضامین فلسفی است، از دوره کمتر شناخته شده ما قبل اسلامی آغاز میشود و سنت فلسفه و متون کلامی و عرفانی را نیز در بر میگیرد. آثاری از چهرههای مهمی چون فارابی، ابن سینا، رازی، بیرونی و خیام در این اثر آمدهاند.
درون مایههایی که در متون مختلف برگزیده بررسی شدهاند شامل داستانهای آفرینش، سعادت، سازماندهی سیاسی، دانش، اعتقاد به عدل الهی، زمان و جایگاه عقل میشود. هر بخشی از این گلچین شامل مقالهای به عنوان مقدمه است و ترجمه متنی از یک فیلسوف مهم.
نظر شما